“ان تی وی” آلمان نوشت، “آنگلا مرکل”، صدر اعظم آلمان خواستار در پیش گرفتن یک نظم جدید در سیاست خارجی اتحادیه اروپا شده و تاکید کرد که هدف باید این باشد که شایسته عملگراتر و متحدتر شویم. بنابراین من خواستار تشکیل یک شورای امنیت اروپایی با اعضای چرخشی هستم که در آن ما می توانیم سریعا شایسته عمل شویم.

ایده تشکیل یک شورای امنیت در اتحادیه اروپا که همه ۲۷ عضو این اتحادیه در آن حضور نداشته باشند پیش از این هم مطرح شده بود.

مرکل در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که یک سیاست خارجی اروپایی که همواره مبنی بر اتفاق نظر و توافق باشد نمی تواند راه حل منطقی برای آینده باشد. وی در این راستا به این مسئله اشاره کرد که ما به سختی سیاست تحریم روسیه را در اتحادیه اروپا شکل دادیم. همچنین در قبال آمریکا هم اختلاف نظرهای ظریفی در اتحادیه اروپا وجود دارد.

“یان کلود یونکر”، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم پایان تصمیمات با اتفاق آراء در عرصه سیاست خارجی اتحادیه اروپا را درخواست کرده است. وی در کنفرانس امنیتی مونیخ سال جاری میلادی اعلام کرد که تنها این گونه است که اتحادیه اروپا در عرصه سیاست جهانی شایستگی خود را به دست می آورد.

تصمیمات سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حال حاضر عمدتا در شورای اروپایی گرفته می شود. این تشکل برای تصمیم گیری در این باره به اتفاق نظر اعضا نیازدارد. همواره در گذشته بسیاری تصمیمات در این شورا در اثر مخالفت برخی کشورهای عضو با رویکرد مشترک بیشتر اعضاء با بن بست مواجه می شده است.

وزیر خارجه آلمان اعلام کرد: تاسیس شورای امنیت اتحادیه اروپا می‌تواند باعث پاسخ بهتر و به موقع به بحران‌های بین المللی شود.

  هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان اعلام کرد: در این چارچوب گروه کوچکی از اعضا به نمایندگی از تمام اتحادیه اروپا می‌توانند در پاسخ به بحران‌های کنونی سریعتر و موثرتر اقدام کنند.

ماس بر این باور است که 27 اعضای اتحادیه اروپا باید به دنبال جدایی از اصل اتفاق آرا و سوق یافتن به سمت رای اکثریت در مسایل سیاست خارجی باشند زیرا این روند می‌تواند سرعت و تاثیرگذاری در تصمیم‌گیری را افزایش دهد.

وی گفت: بدون جدایی از اصل همدلی  و اتفاق آرا چنین ساختاری نمی‌تواند راه حلی‌هایی به همراه داشته باشد.

در ماه ژوئن فرانسه و آلمان خواستار تاسیس یک فرمت جدید برای اقدام مشترک جهت حل مسایل امنیتی و خارجی شدند.

چندی قبل ژان کلود یونکر رییس کمیسیون اروپا هم خواستار تسهیل روند تصمیم‌گیری در سیاست‌های امنیتی و دفاعی اتحادیه اروپا شده بود.

برای اتحادیه اروپا حوزه دفاع جمعی و معاهده آن یک مسئله مهم در تغییر سیاست‌ها و دوری از وابستگی به آمریکا است. این معاهده در نوامبر ۲۰۱۷ به امضا رسید و در دسامبر ۲۰۱۷ توافق “همکاری ساختاری دفاعی اتحادیه اروپا” آغاز شد که به اعضای اتحادیه اروپا اجازه داد که همکاری‌های بیشتری در حوزه امنیتی و دفاعی داشته باشد.

انتظار می‌رود که اعضای اتحادیه اروپا برای بررسی پیشنهادات جدید در اجلاس بروکسل در 17 و 18 ماه اکتبر مذاکره و تبادل نظر کنند.