ملاقات با نخست وزیر هلند آقای مارک روته در جریان کنگره سالانه حزب اتحاد احزاب لیبرال اتحادیه اروپا (آلده پارتی) در آمستردام. طی ملاقات ضمن معرفی خودو فرقه رجوی و نقض شدید حقوق بشر توسط این فرقه در آلبانی تشریح شد.
شــــــــــــــروع یک پـــــــــایان!؟ درجهان چه میگذرد. سردرآوردن از لاک روزمرگی.
ماکرون در بازگشت از چین: اروپا باید در مقابل دنباله رو شدن آمریکا مقاومت کند. خطر بزرگی که پیش روی اروپا قرار دارد این است که وارد بحرانهایی شود که متعلق به ما نیست و مانع استقلال راهبردی ماست. اروپاییها باید پاسخ دهند که آیا تشدید بحران تایوان در راستای منافع ماست؟ خیر.——-
بین الملل اروپا
۲۰ فروردین ۱۴۰۲، ۱۶:۰۸
ماکرون: وابستگی اروپا به واشنگتن و دلار آمریکا باید کاهش یابد
رئیسجمهور فرانسه هنگام بازگشت از چین در گفتوگویی تأکید کرد وابستگی اروپا به آمریکا در زمینه تسلیحات و انرژی زیاد است و باید کاهش یابد.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در گفتوگو با «پولیتیکو» و هنگام برگشت از چین تأکید کرد که «اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد و از کشیدهشدن به تنش بین آمریکا و چین بر سر تایوان خودداری کند.»
وی در اینباره گفت: خطر بزرگی که پیش روی اروپا قرار دارد این است که وارد بحرانهایی شود که متعلق به ما نیست و مانع استقلال راهبردی ماست. اروپاییها باید پاسخ دهند که آیا تشدید بحران تایوان در راستای منافع ماست؟ خیر.
پایان نقل قول از پولیتیکو.
شــــــــــــــروع یک پـــــــــایان!؟ درجهان چه میگذرد. سردرآوردن از لاک روزمرگی. و غافلگیر نشدن از سونامی های تحولات بین المللی جهان که برسرنوشت ما ایرانیان اثر گذار است. گروه BRICS چیست؟ بعد از جنگ جهانی اول وشکست آلمان و غرامتهایی که باید پرداخت میکرد باعث شد قیمتها روزانه 41% افزایش یابد و مارک آلمان سقوط کند که یک دلار معادل چهارتریلیون مارک شده بود . مهمتر اینکه امکان بازسازی و سرازیر شدن محصولات آمریکایی به این کشورها بدلیل گرانی آنها غیرممکن شد. فقر مطلق و در نتیجه آن تحقیر تاریخی به ظهور فاشیسم و نازیسیم هیتلری و جنگ دوم جهانی منجر شد.
آمریکا بدلیل دوری از مرکز جنگ جهانی دوم، به کانون تجمع ثروت کشورها و ثروتمندانی که به آنجا گریخته بودند تبدیل شده بود، با نابودی اروپا توسط هیتلر در جنگ، خطر به حاکمیت رسیدن کمونیستها و احتمال بازگشت فاشیسم و نازیسم در کشورهای اروپایی باردیگر وجود داشت. بنابراین آمریکا بانک بازسازی و توسعه یک بانک جهانی (BRD)که بعدا کلمه بین المللی (IBRD) بدان اضافه شد است که قرارداد برتون وودز را برای تامین مالی بازسازی کشورهای اروپایی پس از اتمام جنگ جهانی دوم ایجاد کرد. همه کشورها شرایط عضویت در این بانک را نداشتند.
از این روی بعد از جنگ جهانی دوم وزرای خزانه داری آمریکا و انگلستان، هری دکستروایت و جان مینارد کینس تصمیم گرفتند در ماه می 1944 جهت کنترل نظم مالی و بحران های بعد از جنگ جهانی دوم، (صندوق بین المللی پول IMF) را تاسیس کنند. کشورهایی که شرایط عضویت در بانک بینالمللی بازسازی و توسعه (IBRD) را نداشتند عضو این صندوق میشدند. هدف اولیه صندوق بین المللی پول ایجاد ثبات در سیستم پولی جهان و نظارت بر ارزهای کشورهای مختلف است. در همین رابطه تلاش شد تا یک سیستم از ارزهای قابل تبدیل با نرخ مبادله ثابت ایجاد شود که مبادلات بینالمللی را تسهیل کند. بهاینترتیب برای هر 35 دلار ایالات متحده در آن زمان، یک اونس طلا بعنوان پشتوانه در نظر گرفته شد.
این بدان معنا بود که کشورها منافع ملی خود را حفظ می کردند، اما بلوک های تجاری و حوزه های نفوذ اقتصادی دیگری را نمیتوانستند ایجاد کنند. ایده دوم پشت کنفرانس برتون وودز، مدیریت مشترک نظم سیاسی-اقتصادی غرب بود، به این معنی که پیشروترین کشورهای دموکراتیک صنعتی، علاوه بر مسئولیت خود در اداره نظام، باید موانع تجارت و حرکت سرمایه را کاهش دهند. درغیر اینصورت دسترسی آنها به صندوق قطع میشد.
آمریکا با این بهانه که پشتوانه دلار طلاست، با چاپ دلار(یعنی یک ورق کاغذ) تمامی ثروت کشورها را بسمت آمریکا سرازیر میکرد و یا آنها را بخود بدهکار می نمود. برای اولین بار شارل دوگول رئیس جمهور فرانسه برای پایان دادن به حاکمیت دلار بعنوان پشتوانه ارزها و تبدیل آن به طلا بعنوان پشتوانه و پایان دادن به این چپاول و استعمار اروپا توسط آمریکا در سالهای 1968-1960 شروع به اتخاذ سیاست پس دادن کاغذهای آمریکا و گرفتن طلا گرفت.
این دیدگاه عمومی از این واقعیت آشکار حمایت می کند که سیاست فرانسه چالشی برای سلطه اقتصادی و سیاسی ایالات متحده در اروپای غربی بود. تحت استاندارد طلا-دلار – میراث کنفرانس پولی بینالمللی برتون وودز در سال 1944 – ایالات متحده از موقعیت فوقالعادهای بهره برد که ارائهکننده ارزی بود که به عنوان ذخایر رسمی قابل تبدیل به طلا توسط بانکهای مرکزی نگهداری میشد. این موقعیت ایالات متحده را قادر می سازد تا کسری تراز پرداخت های جاری را بدون نیاز به اصلاحات مورد نیاز سایر کشورهای دارای کسری تامین مالی کند. سیاست دوگل باعث شد ذخیر طلای آمریکا کاهش و آنرا دچار بحران کند. آمریکا برای تداوم چپاول خود در سال 1971 توسط نیکسون رئیس جمهور آمریکا ممنوعیت تبدیل دلار با طلا (دادن کاغذهای معروف به دلار به آمریکا و گرفتن طلا) را ممنوع اعلام کرد.
دراین نظام مالی، تمامی تبادلات تجاری بین المللی بویژه نفت باید به دلار انجام بگیرد. یعنی کنترل آمریکا بر تمامی تبادلات ارزی جهان و از آن طریق زورگویی و باجگیری و قلدور منشی به دیگر کشورها.
همین امر باعث شده گروه معروف به کشورهای BRICS یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، بدنبال تغییر شرایط حاکمیت دلار بر تبادلات بین المللی باشند. آنها ارزهای طرفین معامله را مبنای تبادل تجاری خود قرار میدهند، سال گذشته در 14جولای 2022بدنبال درخواست کشورهای ایران و عربستان، جهت پیوستن به گروه بریکس، درخواست پیوستن به گروه به کشورهای الجزایر، آرژانتین، بحرین، بنگلادش، بلاروس، مصر، اندونزی، مکزیک، نیجریه، پاکستان، سودان، سوریه، تونس، ترکیه، امارات متحده عربی، ونزوئلا و زیمباوه گسترش یافته است.
این کشورها بدنبال کنارگذاشتن دلار از تبادلات بین المللی هستند. بعد از خارج شدن دونالد ترامپ از برجام کشورهای اروپایی برای دور زدن تحریمها آمریکا تلاش کردند مبنای تبادل را تغییر دهند ولی جریمه های سنگین آمریکا علیه اروپائیان که میخواستند تحریمها را دور بزنند مانع اینکار شد.
به همه این تحولات عظیم اقتصادی سیاسی، جنگ اوکراین یعنی زوگویی آمریکا با ناتو به روسیه برای وارد کردن اوکراین به ناتو را نیز به این تحولات اضافه کنید. تحولات تایوان و رفت و آمد رئیس جمهور تایوان به آمریکا و محاصره تایوان توسط چین در چند ماه گذشته و مانور بزرگ نظامی چین در هفته جاری در آبهای مجاور تایوان، توافق ایران و عربستان با میانجیگری چین، توافق اولیه پایان جنگ بین عربستان و یمن، هم میتواند گویای مسائلی باشد. شروع یک پایان.