قسمت دوم: پاسخ تشریحی به سوالِ، آیا مجاهدین تغییر کرده اند؟ رویکردشان به جنبش مهسا

مسعودرجوی و تغییرات شگرفش، رویکردش به جنبش مهسا و دیگر گروهها

آیا اعضاء مجاهدین سرمایه اند یا قربانیان مغزشویی نیازمند درمان

توضیحات تشریحی در مورد سوال ناقص مانده، آیا اعضای مجاهدین سرمایه اند یا...

پرگار بی بی سی با سازمان مجاهدین چه بایدکرد؟ با شرکت داود باقروند ارشد

برنامه پرگار با شرکت داود باقروند ارشد

گندزدایی جامعه سیاسی خارج کشور

گندزدایی جامعه سیاسی خارج کشور

Who are Mek cult? An inside report for the first time by defected High-ranking Mek and NCRI member.

An inside report for the first time by an ex-high-ranking member of Mek and NCRI based on the Mek’s own publications and ... Who assassinated the Americans in Tehran? Mek and Spying for Russia Did CIA destroy Mek-Russia spy net? How Mek retaliated? Seizure of US Embassy in Tehran? Mek’s Islamist Revolutionary Courts Mek and the Children in the Combat Mek and Saddam Hossein of Iraq and Saudi Arabia Mek as Assassinators Who is the head wife in Mek Leader’s Harem? Have they changed? How Maryam Rajavi deceives the western world? How Mek terrorism differs to ISIS and Al Qaeda terrorism? Why Mek is more dangerous? Use of 10-year-old children in combat by Mek. Who are the wives of the harem of the Caliph of the Mek? Mek’s planed courts and justice for their Islamic State describe by its Calipha. How the world can protect itself against terrorism?

مصطفی رجوی پدرش مسعودرجوی را به دادگاه کشانده است

در مطلب سپتامبر 2020 نیز تحت مطلب ” سخنی با مصطفی رجوی” نوشتم که دشمن مصطفی رجوی پدرش است و نه کس دیگر در آنچه مصطفی رجوی بعنوان ورود یا ادامه به مبارزه برای آزادی و… نامید، باید بداند که در این مسیر، دشمن اصلی اش، نه رژیم که مسعود رجوی خواهد بود.

آخرین پست ها

واکـاوی مـزدوری! سلطانی، خـدابنده، عـزتی، حسینی، یغـمایی، کـریمدادی، مصــداقی و پورحسین، منتقدین فرقه مافیایی رجوی. نقد آتشبیاران معرکه مشترک رجوی و سایت رهیافتگان

داود باقروند ارشد عضو علیرتبه سابق مجاهدین و شورای ملی مقاومت

محمدرضا روحانی مسئول مستعفی کمیسیون امور ملیتهای شورای ملی مقاومت: مسعود رجوی، ودرخواست اعدام امیر انتظام،حکم اعدام علی زرکش و مهدی افتخاری، دشنام به شاملو ،مرضیه ‌وتهدید جدا شدگان پناهنده در خارج کشور

محمدرضا روحانی مسئول مستعفی کمیسیون امور ملیتهای شورای ملی مقاومت: مسعود رجوی، ودرخواست اعدام امیر انتظام،حکم اعدام علی زرکش و مهدی افتخاری، دشنام به شاملو ،مرضیه ‌وتهدید جدا شدگان پناهنده در خارج کشور

تقدیم به امیروفا یغمایی که مسعودرجوی مادرش را جلو چشمانش ذبح کرد

مبارزه با رژیم یا فروپاشی درونی فرقه ای داعشی که میلیتاریسیم جهانی برای ایران تدارک دیده است

چرا رجوی نیاز دارد درخواست دیدار با اعضای در اسارتش را به نبرد دین بین فو تعبیر کند؟

افشای حقایق پشت پرده ضدیت با خانواده با اسناد سازمانی توسط داود باقروندارشد از مسئولین خانوادهها در مجاهدین

گسترش وطن فروشی در خارج کشور به سرکردگی رهبر همه وطن فروشان و دشمنان ایران

حمایت از تحریم و حمله نظامی به ایران خیانت به مردم و فاصله گرفتن آشکار از ایران و ایرانی

تحلیل طوفانِ سراسریِ جورج فلوید در آمریکا -داود باقروند ارشد

پایه اجتماعی فرقه رجوی (آمریکای نئوکانها) درحال فروپاشی است و رجوی برای صدمین بار بیگانه پرستیش به گل نشسته است

پربیننده ترین ها

ملاقات با نخست وزیر هلند آقای مارک روته در جریان کنگره سالانه حزب اتحاد احزاب لیبرال اتحادیه اروپا (آلده پارتی) در آمستردام. طی ملاقات ضمن معرفی خودو فرقه رجوی و نقض شدید حقوق بشر توسط این فرقه در آلبانی تشریح شد.

ملاقات با آقای گای فرهوفشتادت عضو پارلمان اروپا و رهبر فراکسیون لیبرالهای اتحادیه اروپا از سیاستمداران عالی و افشای همه ترفندهای فریب فرقه رجوی در زمینه ماهیت این فرقه و فشارها و توطئه هایی که علیه جدا شدگان اعمال میکند.

بنابه دعوت یو ان واچ جنبش نه به تروریسم و فرقه ها در نشست سالیانه حقوق بشر و دمکراسی شرکت کرد. خانم دکتر هشترودی بنا به دعوت جنبش نه به تروریسم وفرقه ها در این نشست شرکت کردند که حضور ایشان باعث خوشحالی جنبش نه به تروریسم و فرقه ها گردید. ایشان ضمن حضورفعالشان در نشست با اعضای عالیرتبه شرکت کننده در جلسه به بحث و گفتگو پرداختند. ازجمله با وزیر سابق دادگستری و عضو پارلمان کانادا آقای ایروین کولتر و از بنیانگذاران یوان هیومن راتس واچ مفصلا به بحث پرداختند. این کنفرانس سالیانه جهت شنیدن گزارشات قربانیان حقوق بشربرگزار میشود. در همین رابطه آقای داود ارشد رئیس جنبش نه به تروریسم و فرقه ها سخنانی بشرح زیر ایراد کردند:

درملاقات با دکترورنر هویر به اطلاع ایشان رسید که: فرقه رجوی در حال تدارک دیدن یک زندان ابدی موسوم به اشرف 3 در ‏محلی دورافتاده میباشد. این محل یک پایگاه نظامی متروکه آمریکایی می باشد با یک فرودگاه و یک سکوی هلی برد کوچک و ‏بخشی از سیستم های داخلی آن مستقیما از آمریکا آورده شده و نصب گردیده اند. از ایشان استمداد کمک شد. ‏

ملاقات با همسر نرگس محمدی در مقر ملل متحد ژنو-------آقای داود ارشد و خانم دکتر هشترودی با همسر نرگس محمدی در این ملاقات آقای تقی رحمانی همسر نرگس محمدی که خودشان نیز چندین نوبت زندان بوده اند از نقض حقوق بشر در ایران گزارشی به کنفرانس ارائه کردند و از تناقضات موجود در سیستم قضایی ایران در جریان محاکمه نسرین محمدی بطور مفصل و جامع سخن گفتند.خانم دکتر هشترودی و آقای مهندس ارشد با ایشان ابراز همدردی کردند و جزئیات بیشتری از موارد نقض حقوق بشر در فرقه تروریستی رجوی که در آن فعال بوده است را برای آقای تقی رحمانی تشریح نمودند.

دادخواهی علیه برده داری پناهجویان در تیرانا همچو لیبی توسط فرقه رجوی در دیدار آقای ارشد با نخست وزیران هلند و اسلووانیا

ملاقات با رهبر حزب دمکراتهای آزاد آلمان (اف پ د) آقای کریستین لیندنر در جریان کنگره سه روزه احزاب لیبرال اروپا در آمرستردام هلند. افشای جنایات فرقه رجوی علیه اعضا و جدا شدگان

آقای ارشد در مورد ادعای فرقه رجوی و حامیانش گفتند چند شاخص آشکار وجود دارد. چرا متحدین آنها بویژه آقای دکتر بنی صدر با پیش بینی سرنوشت آنها در عراق از آنها جدا شدند؟ چرا هیچ ایرانی چه مردمی چه سیاسیون در مراسم آنها شرکت نمیکنند؟ چرا این تشکیلات مجبور است جهت گردهمآیی هایش سیاهی لشکر کرایه کند؟ چرا این تشکیلات در ترس از مردم ایران اجازه نمیدهد با اعضایش درارتباط قراربگیرند؟ چرا ارتباط اعضایش را با جهان قطع میکند؟ چرا تمامی تحلیلگران برحقیقت نفرت مردم از این تشکیلات بدلیل همکاری با صدام را تاکید میکنند؟ چرا باید رجوی در داخل تشکیلاتش زندان و شکنجه برای اعضای خودش راه بیندازد؟ چرا مجبور است برای دریافت حمایت سیاسی هرچند بی ارزش منافع مردم ایران را به کسانیکه خود به کشتن آنها افتخار میکرده است بفروشد و حتی برای چند دقیقه سخنرانی آنها دهها هزار دلار بپردازد؟ چرا حتی عربستان حامی سیاسی و مالی آنها ارزیابیشان از آنها این استکه “هیچ جایگاهی در میان مردم ایران ندارند”؟ چرا در همین پارلمان اعضای سابق منتقدش را بقصد کشت میزند؟ چرا هر منتقدی ایرانی و حتی غیره ایرانی را جاسوس و مزدور رژیم!! میخواند؟ آیا بخاطر همین چرا ها نیست که: وقتی مردم ایران در سراسر کشور جهت خواسته هایشان دست به تظاهرات و اعتراض میزنند هیچ اسمی از آنها نمیآورند؟ آیا این مسئله پیامش غیر از این است که: مردم ایران رژیم حاضر را صد بار به فرقه رجوی ترجیح میدهند. و “تنها آلترناتیو دمکراتیک” جوکی بیش نیست.

خانم دکتر فریبا هشترودی: با یقین میگویم که مجاهدین شکنجه میکنند…. هشترودی1سرکار خانم دکتر فریبا هشترودی یکی از برجسته ترین زنان ایرانی جزء افتخارات ایرانیان در فرانسه، نویسنده و خبرنگار و فعال سیاسی که سابقا عضو شورای ملی مقاومت ایران بوده است که باید ایشان را بیشتر شناخت با علم یقینی در مورد فرقه تروریستی رجوی از درون آن سخن میگوید. وقتی به عمق پوسیدگی تشکل رجوی پی بردم جدا شدم بله

آخرین کلام مهدی تقوایی خطاب به مسعود رجوی

آخرین کلام مهدی تقوایی خطاب به مسعود رجوی

مهدی تقوایی از اعضای زندانی زمان شاه تشکیلات مجاهدین، که رضا رضایی در خانه او با ساواکی ها روبرو و خودکشی کرد. و مسئول چاپخانه مخفی سازمان بود. با همسر و دو فرزندش در مخالفت با انقلاب ایدئولژیک بعد از محاکمه اش در عراق به ارودگاه مرگ رمادی عراق فرستاده شدند تا در آنجا بپوسند.

بیانیه 14 تن

بیانیه 14 تن

نیروی خارج کشور چه میخواهد ‏و بیانیه 14 تن

مقالات پربیننده

فرقه ها در میان ما

دانش علمی شناخت و تمیزدادن فرقه از تشکل سیاسی

بدون شناخت علمی از فرقه های خطرناک تحلیل عملکردهای فرقه رجوی و اثرات بشدت مخرب آن بر اعضا و جداشدگان و خلاص شدن از فشارهای شکنجه گونه روانی مغزشویی های چندین دهساله غیرممکن است

خانم آناگومز نماینده پارلمان اروپا خواستار اخراج فرقه رجوی شد

افشاگریهای خانم سلطانی در رابطه مسعود رجوی با زنان مجاهد

افشاگریهای خانم سلطانی در رابطه مسعود رجوی با زنان مجاهد

قسمت سوم: گفت‌ و شنود با فرشته هدایتی ۳۲ سال در مناسبات و تشکیلات

قسمت سوم: گفت‌ و شنود با فرشته هدایتی ۳۲ سال در مناسبات و تشکیلات

قسمت دوم: گفت‌ و شنود با فرشته هدایتی امروز باید گفت آنچه را که فردا گفتنش دیر است

قسمت دوم: گفت و شنود با فرشته هدایتی: افشاگریهای فرشته هدایتی در مورد فرقه رجوی

قسمت اول: گفت‌ و شنود با فرشته هدایتی ۳۲ سال در مناسبات و تشکیلات

قسمت اول: گفت‌ و شنود با فرشته هدایتی ۳۲ سال در مناسبات و تشکیلات

سیامک نادری مرگهای مشکوک فرقه رجوی را افشا میکند

کشتن و سربه نیست کردنهای فرقه رجوی

سخنان آقای داود ارشد در پنجمین کنگره سکولاردمکراتهای ایران -کلن آلمان

سخنان آقای داود ارشد در پنجمین کنگره سکولاردمکراتهای ایران -کلن آلمان

فعالیت های ما در تصویر

افشاگری مشاور عالی مریم رجوی در مورد فرقه رجوی

 

روزنامه های تهران: با دست دادن ظریف و اوباما، استکبار ستیزی چه می شود

سلاح مشترک رجوی و هارترین جناحهای رژیم برای فریب مردم با بکارگیری تابوسازی جهت پیشبرد اهداف ننگین خود.  ما برآنیم که با این دجالگریها که در میان ما چه سیاسیون و چه مردم شریف ایران ریشه یافته است مبارزه کنیم تا کسی با کشیدن مار روی تابلو آنرا بعنوان خطری جدی به مردم جا نزند و …

==================

روزنامه های امروز صبح تهران، چهارشنبه هشتم مهر، به مواجهه وزیر خارجه ایران و رییس جمهور آمریکا که به ادعای دولت ناگهانی و بدون برنامه اتفاق افتاده توجه زیادی نشان داده اند و با طرح ها و عکس های متعدد به شبیه سازی آن پرداخته و از زوایای مختلف از آن تجلیل یا آن را نقد کرده اند.

انعکاس حملات دلواپسان به سیاست های دولت در مورد سعودی پس از حادثه منا، و گزارش هایی درباره بازگشت حاجیان ایران که رقم قربانیانشان بالاتر هم رفته است بخش دیگری از مطالب این روزنامه هاست.

مواجهه خبر ساز، عزتمند یا مخالف آرمان ها

در حالی که روزنامه های دست راستی و اصولگرا حملاتی از نمایندگان مخالف دولت را نقل کرده اند، روزنامه ایران با نقل نظر چند نماینده مجلس تایید آن ها از حرکت وزیر خارجه ایران در مواجهه با رییس جمهور آمریکا را منعکس کرده. از جمله علی سبحانی‌فر، سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس اما در برابر انتقادات مخالفان، به “ایران” گفت: “ادب اسلامی و فرهنگ ملی ما حکم می‌کند وقتی کسی به ما سلام کرده و احوال ما را می‌پرسد، ما هم جواب سلام او را بدهیم.”

کمال‌الدین پیرمؤذن، نماینده اردبیل هم به نوشته روزنامه دولت گفته طیف مخالف دولت در مجلس بیشتر از ۵۰-۶۰ نفر نیستند و مواضع انتقادی آنها موضع مجلس نیست. اقدام آقای ظریف حتی اگر هم برنامه‌ریزی شده باشد، باز هم انتقادی بر آن وارد نیست چون اقتضای دیپلماسی ارتباط داشتن با دیگران است.

جوان در سرمقاله خود نوشته: ساده‌سازی برخی از امور بین‌الملل بعضاً سبب ایجاد آسیب‌های اساسی به کشور می‌شود. موضوع رابطه با آمریکا یکی از این موارد است که برخی از جریانات سیاسی قصد دارند با ساده‌سازی بسیاری از موارد فی‌مابین را نادیده گرفته و به‌ اصطلاح سند ایجاد رابطه با آمریکا را به نام خود ثبت کنند.

به نظر نویسنده روزنامه سپاه پاسداران: برخی فکر می‌کنند که صرف رابطه با آمریکا یک‌شبه تمامی مشکلات زیربنایی و تفاوت ارزش‌ هایی که ریشه در تاریخ ۳۵ ساله انقلاب و دشمنی آمریکا دارد را حل می‌کنند، در این باب متأسفانه تماس تلفنی ۱۵ دقیقه‌ای حسن روحانی با باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا که در اولین سفر رئیس‌جمهور به نیویورک صورت گرفت به گفته بسیاری از کارشناسان تابوی رابطه با آمریکا را شکست و قواعد و امتیازاتی که در این زمینه وجود دارد را به‌ راحتی و به ثمن بخس (امتیاز کاملا رایگان به اوباما) و با هیچ دستاوردی به‌ طرف مقابل تقدیم کرد.

جوان نوشته: برهم زدن قواعد و به‌اصطلاح سیاست “راه بنداز جا بنداز” در ایجاد رابطه با آمریکا به‌طور هیجان‌زده و وصل کردن آن به حوادث اتفاقی تنها به موضوع تماس تلفنی دو رئیس‌جمهور باز نمی‌گردد؛ بلکه در حوزه‌های دیگر از جمله حوزه فرهنگی نیز شاهد ایجاد چنین حفره‌های نفوذی هستیم.

سعید احدیان در خراسان نوشته: استکبارستیزی برای ایران هم “آرمانی ایدئولوژیک” است و هم “منفعتی استراتژیک”. ما هم براساس مبانی دینی خود معتقدیم نباید ظلم پذیر بود و باید به عنوان یک شیعه منتظر برای زمینه سازی ظهور حضرت ولی عصر تلاش جدی کرد و هم اکنون به روشنی می‌بینیم که داشتن این راهبرد تا چه میزان توانسته است، ما به ازای منافع کلان ملی ایجاد کند.

نویسنده دلایلی برشمرده از جمله اینکه به نوشته نیویورک تایمز آمریکا هشت مورد در موضوع هسته ای عقب نشینی کرده، در مورد سوریه هم عقب نشسته و این که هیات های مختلف اقتصادی اروپا به دلیل باور پیدا کردن به این که ایران لنگر و عامل ثبات منطقه است و محتاج تعاملات سیاسی و اقتصادی با ایران هستند، مرتب هیات های سیاسی و اقتصادی می فرستند، همه و همه نتیجه حفظ و پافشاری بر استراتژی استکبارستیزی ایران است.

به نوشته سرمقاله خراسان: پس اگر ما می‌خواهیم همچنان نماد اصلی مبارزه با استکبار در جهان شناخته شویم نه این که باعث تضعیف محور مقاومت و گفتمان استکبارستیزی شویم که هم از آرمان مهدوی خود دور شویم و هم منافع استراتژیک(حیاتی) و کلانی را از دست بدهیم باید مراقب باشیم. دلیل مخالفت ما با اتفاقاتی مانند گفتگوی تلفنی دو رئیس جمهور یا پیاده روی و یا متاسفانه اشتباه غیرقابل توجیه اخیر آقای ظریف در دست دادن با آقای اوباما، به دلیل همین مساله است.

صادق زیباکلام، کارشناس مسائل سیاسی به ابتکار گفت: من باید از محمدجواد ظریف گلایه کنم که چرا به خاطر دست دادن با رئیس‌جمهوری آمریکا از خودش در مقابل تندروها ضعف نشان می‌دهد و می‌گوید این اتفاق کاملا تصادفی بوده؟! مگر ظریف چه گناه و جرمی مرتکب شده‌است که تندروها نسبت به اقدام وی واکنش نشان داده‌اند؟!

به نظر این استاد دانشگاه: دست دادن وزیر امور خارجه ایران و رئیس جمهوری آمریکا، اقدامی درست و در جهت منافع ملی کشورمان بوده‌ است و من علت عقب‌نشینی ظریف و روحانی مقابل تندروها را متوجه نمی‌شوم. زیباکلام با طرح این سوال که “تاکنون آمریکاستیزی چه دستاوردی برای ایران داشته‌است؟

فریدون مجلسی در روزنامه بهارنوشته: دست دادن وزیرخارجه ایران با رئیس جمهورى آمریکا همانا و وامصیبت اى دلواپسان همان! حالا اگر سرنگهبان فرودگاه برازیلیا به جاى رئیس جمهورشان بـه استقبال رئیس جمهورى آمده بود و با سرگروهبان دست داده بود، چنانکه افتاد و دانى، وامصیبتا مى کشیدند یک چیزى.

به نوشته این تحلیلگر: وزیر خارجه با رئیس جمهورى آمریکا دست داده است! مگر با وزیرخارجه اش دست نداد و قدم نزد؟ اینکه رئیس اوست! مى خواستید چه کند؟ وزیرخارجه آمریکا بعد از بیست بار ملاقات و مذاکره و عکس دست جمعى و سرانجام امضاى توافقنامه اى که دلواپسان اسرائیل پناه آمریکایى پدرش را هم براى آن در آورده اند، طرف را مى بیند، و سلامى مى کند. ایشان جواب سلامش را ندهد؟ به او پشت کند و خودش را به ندیدن بزند؟

احمد پورنجاتی در همین روزنامه نوشته: سلام کردن و دست دادن دو مقام سیاسى در یک فضاى مشترک و رو در رو ی ناخواسته، هرچند به لحاظ مواضع سیاسى در دو اردوگاه متفاوت اند و اختلاف نظرهاى بسیارى با هم دارند، مصداق “مفهوم حقیقى آموزه هاى اخلاقى است و البته لازم نیست، چه از موضع موافقت و چه مخالفت، به ضرب و زور از این اقدام، پیام یا پیامد خاصى از نظر تغییر در مواضع سیاسى دوطرف نسبت به یکدیگر استخراج کرد.

یک پرد‌‌ه از د‌‌ست د‌‌اد‌‌ن ظریف و اوباما

آید‌‌ین سیارسریع در صفحه طنز بی قانون توصیف کرده که: محمد‌‌جواد‌‌ ظریف د‌‌ر یکی از راهروهای سازمان ملل مشغول قد‌‌م زد‌‌ن است که ناگهان می‌بیند‌‌ باراک اوباما هم د‌‌ر همان مسیر از د‌‌ور می‌آید‌‌. استرس تمام وجود‌‌ش را می‌گیرد‌‌. تصمیم می‌گیرد‌‌ جایی برای پنهان شد‌‌ن پید‌‌ا کند‌‌. دری باز می کند که دبیلوسی است اما د‌‌ر دیگر به راحتی باز می شود‌‌، تصویر را می‌بیند‌‌ و می‌گوید‌‌ “یا جد‌‌ مونیکا لوینسکی” و سریع د‌‌ر را می‌بند‌‌د‌‌.

طنزنویس ادامه می دهد که ظریف از فکر برخورد‌‌ با اوباما و عواقبش تپش قلب گرفته است. د‌‌ائم کیهان، کوچک زاد‌‌ه، کریمی قد‌‌وسی و چیزهای د‌‌یگر توی سرش می‌چرخند‌‌. “آیا وقت آن نرسید‌‌ه است…”، “تا کی مماشات با خیانتکاران؟”، “بیرون آمد‌‌ن د‌‌ست آمریکایی از آستین انگلیسی” و … اوباما د‌‌اشت نزد‌‌یک و نزد‌‌یک‌تر می‌شد‌‌.

خلاصه وزیر خارجه هر چه راه می جوید فایده ای ندارد و بالاخره راه میانه را برگزید‌‌، گفت د‌‌ست مید‌‌م ولی فشار مید‌‌م. و اوباما و ظریف با هم د‌‌ست د‌‌اد‌‌ند‌‌. همه منتظر بود‌‌ند‌‌ موسیقی متن به اوج خود‌‌ش برسد‌‌، آسمان رعد‌‌ و برقی بزند‌‌ یا حد‌‌اقل زمین یه کم د‌‌هن باز کند‌‌ ولی هیچ کد‌‌ام از این تحولات روی ند‌‌اد‌‌. بعد‌‌ از چند‌‌ ثانیه کری به عراقچی گفت: چرا هیچی نشد‌‌؟

عراقچی گفت: فکر نکنم قراره چیزی بشه. کری گفت: راست میگی. یه د‌‌ست د‌‌اد‌‌نه د‌‌یگه. چی میخواد‌‌ بشه؟

حافظه تاریخی را دست کم نگیرید

سعید علیخانی در مقاله ای در روزنامه ایران با اشاره به حملات تندروها به گفته های رییس جمهور و هیات همراهش در نیویورک نوشته در این سفر، بخش عمده‌ای از اعلام مواضع؛ سخنرانی‌ها و رایزنی‌‌های رئیس جمهوری و هیأت همراه وی به برجسته کردن موضوع مسئولیت دولت عربستان در قبال سلامت و امنیت حجاج و پیگیری مسائل مربوط به حادثه دیدگان “منا” اختصاص داشت. در واقع، همزمانی تصادفی رخداد “منا” با سفر روحانی به نیویورک موجب شد تا تریبونی قدرتمند و تأثیرگذار به نفع ایران و علیه سوء سیاست دولت عربستان فعال شود.

به نوشته این مقاله: تبارشناسی برخی منتقدان رایزنی مقامات تهران و ریاض نشان داده که آنان نسبت به هیچ حرکت رییس دولت سابق انتقادی نداشتند اما در این روزها که با وجود قصور دولت عربستان در تأمین امنیت حجاج، گریزی از برقراری تعامل نیست تا پیگیری حادثه و خدمت‌رسانی به حادثه دیدگان ممکن شود، در قامت منتقد وزارت خارجه ظاهر شده‌اند و با موضعگیری‌های تند و خلاف مصلحت‌اندیشی نظام؛ خواسته و ناخواسته، به دور شدن فضا از پیگیری منطقی موضوع لطمه می‌زنند و با برخی اظهارات نسنجیده، حامیان “ایران‌هراسی” در منطقه را شادمان و امیدوار‌تر از گذشته می‌کنند.

به نوشته روزنامه دولت این جریان با این رفتار دوگانه، البته مدعی توجه به منافع ملی و امنیت شهروندان است اما در عمل، در مسیر بر هم زدن تمرکز دولت و خلاف الزامات مدیریت بحران و امنیت حجاج قدم برمی‌دارد واکنون نیز پا را فراتر نهاده و زمانی که با خبر مانع‌تراشی ریاض در صدور ویزا برای هیأت اعزامی ایران مواجه می‌شود؛ نوک تیز انتقاد‌ها را به جای دولت عربستان، به سوی سکانداران دیپلماسی کشورمان نشانه می‌رود.

کیهان در سرمقاله خود با عنوان “شان ایران بالاتر از این بود” به سخنرانی رییس جمهور در سازمان ملل پرداخته نوشته این گفته ها در شأن و تراز نظام اسلامی و مردم این مرز و بوم نبود، به گونه‌ای که اگر بخش مربوط به توافق وین- که اختصاص به ایران‌دارد- را از مجموعه سخنان ایشان حذف کنیم، سخنرانی جناب‌روحانی با سخنرانی مثلا رئیس‌جمهور فلان کشور دیگر به سختی قابل تشخیص بود.

به نوشته این مقاله: البته شروع سخن با بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم و خاتمه آن با “والعاقبة للمتقین” نشان می‌داد شخصی که در حال سخنرانی است، رئیس‌جمهور و یا نخست‌وزیر یک کشور اسلامی است، اما کدام کشور اسلامی؟ پاکستان؟ عربستان؟ مصر؟ اردن؟! و… چرا که روسای کشورهای یاد شده نیز بعضا سخن خود را با بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم آغاز می‌کنند و احیانا با جملاتی نظیر “والسلام علیکم و رحمة‌الله و برکاته” خاتمه می‌دهند.

یادداشت روز کیهان در نهایت نوشته: آقای دکتر روحانی در نطق خویش از انقلاب اسلامی، رسالت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، علت درگیری و کینه‌توزی نظام سلطه جهانی با ایران اسلامی، حقانیت نیروهای مقاومت در منطقه، جنایات فراوانی که آمریکا و متحدانش علیه ملت ایران مرتکب شده و هنوز می‌شوند و… نه‌فقط کمترین سخنی به میان نیاورد بلکه از یک اشاره تلویحی و کنایه‌‌آمیز گذرا به مواردی از این دست نیز دریغ ورزید.

وقتی رسانه مکمل؛ جانشین می‌شود

عباس عبدی در سرمقاله شهروند نوشته: بحران رسانه در ایران، هر روز عمیق‌تر می‌شود. هر اتفاقی که در کشور می‌افتد تحت تأثیر این بحران قرار می‌گیرد و نتیجه آن به جای همگرایی میان مردم، موجب تشدید فاصله‌ها و شکاف‌ها می‌شود. فاجعه منا نیز تلنگری دیگر بر این وضع ناخوشایند رسانه‌ای زد.

این کارشناس رسانه ای در جواب این سووال که بحران رسانه‌ای ایران چیست نوشته: مردم ایران هنگامی به رسانه‌های جدید مثل فیس‌بوک و شبکه‌های مجازی دست یافتند که از داشتن رسانه‌های رسمی که کارکرد رسانه‌ای صحیحی داشته باشند، محروم بودند. مهم‌ترین دلیل استقبال بی‌نظیر مردم ایران نسبت به سایر جوامع از این شبکه‌ها فقدان دسترسی آنان به رسانه رسمی مفید است.

نویسنده مقاله شهروند در نهایت به این جا رسیده که: اشتباه مهلکی که می‌کنیم این است که گمان داریم شبکه‌های ماهواره‌ای خطرناک‌تر از شبکه‌های مجازی هستند. هرچند در غیاب رسانه‌های آزاد و کارکردی، هر دوی این رسانه‌ها برای انسجام اجتماعی زیان دارند، ولی در شرایط کنونی شبکه‌های ماهواره‌ای بسیار کم‌خطرتر از آن فضای مجازی هستند که جانشین رسانه‌های رسمی شده است. راه‌حل همان چیزی است که در همه جوامع از آن پیروی می‌کنند. یعنی آزادی رسانه‌ها و اعمال بی‌طرفانه قوانین نظارتی. با فیلتر کردن یا ارسال موج‌های تخریبی و پارازیت یا کاهش سرعت اینترنت نه‌تنها گامی پیش نخواهیم رفت، فقط فرصت انطباق یافتن خودمان را با محیط و جامعه از دست می‌دهیم.

خط فقری با مبنای سیاسی

حسین راغفر در مقاله ای در شرق به اعلام خط فقر بر مبنای یک دلار در روز که بانک جهانی اعلام کرده ایراد گرفته و نوشته: وقتی در سال ١٣٨٢ اولین گزارش ایران درباره خط فقر تهیه شد، ١,٦‌درصد جمعیت زیر خط فقر یک دلار در روز قرار گرفتند که موضوع هدف‌گذاری ملی نبود زیرا برای ایران باید در مقیاس بالاتری خط فقر تعیین می‌شد. در همان زمان هم که کارشناسان نهادهای بین‌المللی در ایران بودند، به این مسئله اذعان کردند که ایران جزء کشورهایی نیست که با یک دلار در روز فقرای آن را شناسایی کنیم و باید خط فقر بالاتری تعیین شود.

این کارشناس فقر تاکید کرده: در سال‌های اخیر برای برخی از ایالت‌های هندی، خط فقر سه‌دلاری را در نظر می‌گیرند که قاعدتا برای کشور ثروتمندی همچون ایران خط فقر بیشتر از یک دلار باید در نظر گرفته شود. جدای از اینها، بسیاری از مفاهیم در سال‌های اخیر، سیاسی‌زده و دست‌مالی شده است ازجمله خط فقر، نرخ بی‌کاری و مفاهیم مربوط به اشتغال. به‌عنوان مثال گفته می‌شود به فردی که یک ساعت در هفته کار داشته باشد، بی‌کار نمی‌گویند درحالی‌که هدف اشتغال، تأمین یک زندگی شرافتمندانه است.

در انتهای مقاله شرق آمده: تمامی این مفاهیم بار معنایی و جهت‌گیری سیاسی دارد و موجب می‌شود دولت‌ها هم از اینکه بار مسئولیت از دوششان کاسته شود، استقبال کنند. بنابراین خط فقر یک‌دلار در روز امکان مقایسه فراهم می‌کند اما معنا ندارد. ضمن آنکه خط فقر مطلق به آن معناست که فردی از سطح زندگی حداقلی هم برخوردار نباشد که در اینجا سلامتی فرد به دلیل سوءتغذیه و نداشتن مسکن مطلوب مورد تهدید قرار خواهد گرفت پس فرد با داشتن شغل باید بتواند زندگی شایسته‌ای داشته باشد.

وای به این که نزدیک شویم

شهرام شهیدی در ستون طنز اعتماد نوشته نه این که همه کار دولت فعلی بی عیب است ها. فعلا مماشات می‌کنیم. اما این جور هم نیست که قایم باشک بازی کنیم. یعنی ما چشم بگذاریم و هی بشماریم و آنها قایم شوند و ما حتی چشم برنداریم پیدای‌شان کنیم. اینها را گفتم که بگویم روحانی در نیویورک گفته فاصله ایران و عربستان به نفع هیچ کس نیست. خدمت ایشان یک لطیفه عرض کنم.

طنزنویس نقل کرده: در یک جای دنیا یک موشک توسط دانشمندان نظامی و در حضور نخست‌ وزیر آزمایش می‌شد. هنگام آزمایش، موشک منفجر شد و سی‌وهفت، هشت نفر از دانشمندان و کارشناسان و حاضران را درجا کشت. نخست وزیر خیلی خوشحال و خندان گفت: آهان. اینه! این یعنی موشک. موشکی که اینجا اینقدر بکشد ببین وقتی به مواضع دشمن برخورد می‌کند چقدر می‌کشد.

ستون طنز اعتماد به این جا رسیده که: حالا اینقدر از عربستان فاصله داریم این وضع‌مان است نزدیک ما شود چقدر هزینه و فاجعه می‌خواهد بگذارد روی دست‌مان؟ تازه چون ایشان در سخنرانی‌شان نشان داد به ضرب‌المثل‌های پارسی آشنا و علاقه‌مند است یک ضرب‌المثل مرتبط با رابطه ایران و عربستان ذکر می‌کنم. از قدیم گفته‌اند دوری و دوستی. حالا که دوری دو کشور نتیجه‌اش این است، نزدیک شوند ببین چه بلایی سر ما می‌آورند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

 
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS20k
دریافت مطالب جدید از طریق ایمیل5k
مارادر فیسبوکتان به اشتراک بگذارید12k
از کانال یوتوب ما بازدید کنید14k
از کانال یوتوب ما بازدید کنید
extra smooth footnotes