در شش ماهه نخست سال جاری حدود ۵۰ تن از کارکنان و مدیران گمرک بازداشت شدند که در تمام موارد اتهام آن‌ها دریافت رشوه بوده است. گروهی از آن‌ها با سپردن وثیقه آزاد شده‌اند.

poul

بنا به مجموعه گزارش‌های منتشرشده در خبرگزاری‌های فارس، تسنیم و مهر، در میان بازداشت‌شدگان، اتهام مسئول گمرک رجایی استان هرمزگان قاچاق کالا بوده است، اتهام ۱۰ کارمند گمرک پرویزخان ایجاد اسناد جعلی گمرکی، اتهام ۲۲ کارمند گمرک و بنادر بندرعباس دریافت رشوه و اتهام ۱۱ تن از کارمندان بنادر و گمرک بندر رجایی همکاری با قاچاقچیان در بزرگترین محموله قاچاق شش سال اخیر بوده است.

خبر بازداشت برخی از کارکنان گمرک در حالی منتشر شده که پیش از این مسعود کرباسیان، رئیس گمرک ایران از کاهش ضریب فساد خبر داده و گفته بود آمار تخلفات در گمرک قابل توجه نیست و این سازمان تخلفی در حد دستگاه‌های در دیگر نداشته‌اند.

اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران دوم شهریورماه فساد اقتصادی در ایران را موریانه‌ای دانسته بود که اگر با آن برخورد نشود، «نظام را از بین می‌برد».

فساد مالی و اقتصادی در ایران به ابزاری در نبرد قدرت نیز تبدیل شده است. در ماه‌های اخیر مخالفان دولت پرونده حقوق‌های نجومی و «فساد اقتصادی» برادر رئیس جمهوری را رو کردند و از سوی دیگر دولت و طرفداران آن همچنان از «چپاول اموال کشور» در دو دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد می‌گویند.