قسمت دوم: پاسخ تشریحی به سوالِ، آیا مجاهدین تغییر کرده اند؟ رویکردشان به جنبش مهسا

مسعودرجوی و تغییرات شگرفش، رویکردش به جنبش مهسا و دیگر گروهها

آیا اعضاء مجاهدین سرمایه اند یا قربانیان مغزشویی نیازمند درمان

توضیحات تشریحی در مورد سوال ناقص مانده، آیا اعضای مجاهدین سرمایه اند یا...

پرگار بی بی سی با سازمان مجاهدین چه بایدکرد؟ با شرکت داود باقروند ارشد

برنامه پرگار با شرکت داود باقروند ارشد

گندزدایی جامعه سیاسی خارج کشور

گندزدایی جامعه سیاسی خارج کشور

Who are Mek cult? An inside report for the first time by defected High-ranking Mek and NCRI member.

An inside report for the first time by an ex-high-ranking member of Mek and NCRI based on the Mek’s own publications and ... Who assassinated the Americans in Tehran? Mek and Spying for Russia Did CIA destroy Mek-Russia spy net? How Mek retaliated? Seizure of US Embassy in Tehran? Mek’s Islamist Revolutionary Courts Mek and the Children in the Combat Mek and Saddam Hossein of Iraq and Saudi Arabia Mek as Assassinators Who is the head wife in Mek Leader’s Harem? Have they changed? How Maryam Rajavi deceives the western world? How Mek terrorism differs to ISIS and Al Qaeda terrorism? Why Mek is more dangerous? Use of 10-year-old children in combat by Mek. Who are the wives of the harem of the Caliph of the Mek? Mek’s planed courts and justice for their Islamic State describe by its Calipha. How the world can protect itself against terrorism?

مصطفی رجوی پدرش مسعودرجوی را به دادگاه کشانده است

در مطلب سپتامبر 2020 نیز تحت مطلب ” سخنی با مصطفی رجوی” نوشتم که دشمن مصطفی رجوی پدرش است و نه کس دیگر در آنچه مصطفی رجوی بعنوان ورود یا ادامه به مبارزه برای آزادی و… نامید، باید بداند که در این مسیر، دشمن اصلی اش، نه رژیم که مسعود رجوی خواهد بود.

آخرین پست ها

واکـاوی مـزدوری! سلطانی، خـدابنده، عـزتی، حسینی، یغـمایی، کـریمدادی، مصــداقی و پورحسین، منتقدین فرقه مافیایی رجوی. نقد آتشبیاران معرکه مشترک رجوی و سایت رهیافتگان

داود باقروند ارشد عضو علیرتبه سابق مجاهدین و شورای ملی مقاومت

محمدرضا روحانی مسئول مستعفی کمیسیون امور ملیتهای شورای ملی مقاومت: مسعود رجوی، ودرخواست اعدام امیر انتظام،حکم اعدام علی زرکش و مهدی افتخاری، دشنام به شاملو ،مرضیه ‌وتهدید جدا شدگان پناهنده در خارج کشور

محمدرضا روحانی مسئول مستعفی کمیسیون امور ملیتهای شورای ملی مقاومت: مسعود رجوی، ودرخواست اعدام امیر انتظام،حکم اعدام علی زرکش و مهدی افتخاری، دشنام به شاملو ،مرضیه ‌وتهدید جدا شدگان پناهنده در خارج کشور

تقدیم به امیروفا یغمایی که مسعودرجوی مادرش را جلو چشمانش ذبح کرد

مبارزه با رژیم یا فروپاشی درونی فرقه ای داعشی که میلیتاریسیم جهانی برای ایران تدارک دیده است

چرا رجوی نیاز دارد درخواست دیدار با اعضای در اسارتش را به نبرد دین بین فو تعبیر کند؟

افشای حقایق پشت پرده ضدیت با خانواده با اسناد سازمانی توسط داود باقروندارشد از مسئولین خانوادهها در مجاهدین

گسترش وطن فروشی در خارج کشور به سرکردگی رهبر همه وطن فروشان و دشمنان ایران

حمایت از تحریم و حمله نظامی به ایران خیانت به مردم و فاصله گرفتن آشکار از ایران و ایرانی

تحلیل طوفانِ سراسریِ جورج فلوید در آمریکا -داود باقروند ارشد

پایه اجتماعی فرقه رجوی (آمریکای نئوکانها) درحال فروپاشی است و رجوی برای صدمین بار بیگانه پرستیش به گل نشسته است

پربیننده ترین ها

ملاقات با نخست وزیر هلند آقای مارک روته در جریان کنگره سالانه حزب اتحاد احزاب لیبرال اتحادیه اروپا (آلده پارتی) در آمستردام. طی ملاقات ضمن معرفی خودو فرقه رجوی و نقض شدید حقوق بشر توسط این فرقه در آلبانی تشریح شد.

ملاقات با آقای گای فرهوفشتادت عضو پارلمان اروپا و رهبر فراکسیون لیبرالهای اتحادیه اروپا از سیاستمداران عالی و افشای همه ترفندهای فریب فرقه رجوی در زمینه ماهیت این فرقه و فشارها و توطئه هایی که علیه جدا شدگان اعمال میکند.

بنابه دعوت یو ان واچ جنبش نه به تروریسم و فرقه ها در نشست سالیانه حقوق بشر و دمکراسی شرکت کرد. خانم دکتر هشترودی بنا به دعوت جنبش نه به تروریسم وفرقه ها در این نشست شرکت کردند که حضور ایشان باعث خوشحالی جنبش نه به تروریسم و فرقه ها گردید. ایشان ضمن حضورفعالشان در نشست با اعضای عالیرتبه شرکت کننده در جلسه به بحث و گفتگو پرداختند. ازجمله با وزیر سابق دادگستری و عضو پارلمان کانادا آقای ایروین کولتر و از بنیانگذاران یوان هیومن راتس واچ مفصلا به بحث پرداختند. این کنفرانس سالیانه جهت شنیدن گزارشات قربانیان حقوق بشربرگزار میشود. در همین رابطه آقای داود ارشد رئیس جنبش نه به تروریسم و فرقه ها سخنانی بشرح زیر ایراد کردند:

درملاقات با دکترورنر هویر به اطلاع ایشان رسید که: فرقه رجوی در حال تدارک دیدن یک زندان ابدی موسوم به اشرف 3 در ‏محلی دورافتاده میباشد. این محل یک پایگاه نظامی متروکه آمریکایی می باشد با یک فرودگاه و یک سکوی هلی برد کوچک و ‏بخشی از سیستم های داخلی آن مستقیما از آمریکا آورده شده و نصب گردیده اند. از ایشان استمداد کمک شد. ‏

ملاقات با همسر نرگس محمدی در مقر ملل متحد ژنو-------آقای داود ارشد و خانم دکتر هشترودی با همسر نرگس محمدی در این ملاقات آقای تقی رحمانی همسر نرگس محمدی که خودشان نیز چندین نوبت زندان بوده اند از نقض حقوق بشر در ایران گزارشی به کنفرانس ارائه کردند و از تناقضات موجود در سیستم قضایی ایران در جریان محاکمه نسرین محمدی بطور مفصل و جامع سخن گفتند.خانم دکتر هشترودی و آقای مهندس ارشد با ایشان ابراز همدردی کردند و جزئیات بیشتری از موارد نقض حقوق بشر در فرقه تروریستی رجوی که در آن فعال بوده است را برای آقای تقی رحمانی تشریح نمودند.

دادخواهی علیه برده داری پناهجویان در تیرانا همچو لیبی توسط فرقه رجوی در دیدار آقای ارشد با نخست وزیران هلند و اسلووانیا

ملاقات با رهبر حزب دمکراتهای آزاد آلمان (اف پ د) آقای کریستین لیندنر در جریان کنگره سه روزه احزاب لیبرال اروپا در آمرستردام هلند. افشای جنایات فرقه رجوی علیه اعضا و جدا شدگان

آقای ارشد در مورد ادعای فرقه رجوی و حامیانش گفتند چند شاخص آشکار وجود دارد. چرا متحدین آنها بویژه آقای دکتر بنی صدر با پیش بینی سرنوشت آنها در عراق از آنها جدا شدند؟ چرا هیچ ایرانی چه مردمی چه سیاسیون در مراسم آنها شرکت نمیکنند؟ چرا این تشکیلات مجبور است جهت گردهمآیی هایش سیاهی لشکر کرایه کند؟ چرا این تشکیلات در ترس از مردم ایران اجازه نمیدهد با اعضایش درارتباط قراربگیرند؟ چرا ارتباط اعضایش را با جهان قطع میکند؟ چرا تمامی تحلیلگران برحقیقت نفرت مردم از این تشکیلات بدلیل همکاری با صدام را تاکید میکنند؟ چرا باید رجوی در داخل تشکیلاتش زندان و شکنجه برای اعضای خودش راه بیندازد؟ چرا مجبور است برای دریافت حمایت سیاسی هرچند بی ارزش منافع مردم ایران را به کسانیکه خود به کشتن آنها افتخار میکرده است بفروشد و حتی برای چند دقیقه سخنرانی آنها دهها هزار دلار بپردازد؟ چرا حتی عربستان حامی سیاسی و مالی آنها ارزیابیشان از آنها این استکه “هیچ جایگاهی در میان مردم ایران ندارند”؟ چرا در همین پارلمان اعضای سابق منتقدش را بقصد کشت میزند؟ چرا هر منتقدی ایرانی و حتی غیره ایرانی را جاسوس و مزدور رژیم!! میخواند؟ آیا بخاطر همین چرا ها نیست که: وقتی مردم ایران در سراسر کشور جهت خواسته هایشان دست به تظاهرات و اعتراض میزنند هیچ اسمی از آنها نمیآورند؟ آیا این مسئله پیامش غیر از این است که: مردم ایران رژیم حاضر را صد بار به فرقه رجوی ترجیح میدهند. و “تنها آلترناتیو دمکراتیک” جوکی بیش نیست.

خانم دکتر فریبا هشترودی: با یقین میگویم که مجاهدین شکنجه میکنند…. هشترودی1سرکار خانم دکتر فریبا هشترودی یکی از برجسته ترین زنان ایرانی جزء افتخارات ایرانیان در فرانسه، نویسنده و خبرنگار و فعال سیاسی که سابقا عضو شورای ملی مقاومت ایران بوده است که باید ایشان را بیشتر شناخت با علم یقینی در مورد فرقه تروریستی رجوی از درون آن سخن میگوید. وقتی به عمق پوسیدگی تشکل رجوی پی بردم جدا شدم بله

آخرین کلام مهدی تقوایی خطاب به مسعود رجوی

آخرین کلام مهدی تقوایی خطاب به مسعود رجوی

مهدی تقوایی از اعضای زندانی زمان شاه تشکیلات مجاهدین، که رضا رضایی در خانه او با ساواکی ها روبرو و خودکشی کرد. و مسئول چاپخانه مخفی سازمان بود. با همسر و دو فرزندش در مخالفت با انقلاب ایدئولژیک بعد از محاکمه اش در عراق به ارودگاه مرگ رمادی عراق فرستاده شدند تا در آنجا بپوسند.

بیانیه 14 تن

بیانیه 14 تن

نیروی خارج کشور چه میخواهد ‏و بیانیه 14 تن

مقالات پربیننده

فرقه ها در میان ما

دانش علمی شناخت و تمیزدادن فرقه از تشکل سیاسی

بدون شناخت علمی از فرقه های خطرناک تحلیل عملکردهای فرقه رجوی و اثرات بشدت مخرب آن بر اعضا و جداشدگان و خلاص شدن از فشارهای شکنجه گونه روانی مغزشویی های چندین دهساله غیرممکن است

خانم آناگومز نماینده پارلمان اروپا خواستار اخراج فرقه رجوی شد

افشاگریهای خانم سلطانی در رابطه مسعود رجوی با زنان مجاهد

افشاگریهای خانم سلطانی در رابطه مسعود رجوی با زنان مجاهد

قسمت سوم: گفت‌ و شنود با فرشته هدایتی ۳۲ سال در مناسبات و تشکیلات

قسمت سوم: گفت‌ و شنود با فرشته هدایتی ۳۲ سال در مناسبات و تشکیلات

قسمت دوم: گفت‌ و شنود با فرشته هدایتی امروز باید گفت آنچه را که فردا گفتنش دیر است

قسمت دوم: گفت و شنود با فرشته هدایتی: افشاگریهای فرشته هدایتی در مورد فرقه رجوی

قسمت اول: گفت‌ و شنود با فرشته هدایتی ۳۲ سال در مناسبات و تشکیلات

قسمت اول: گفت‌ و شنود با فرشته هدایتی ۳۲ سال در مناسبات و تشکیلات

سیامک نادری مرگهای مشکوک فرقه رجوی را افشا میکند

کشتن و سربه نیست کردنهای فرقه رجوی

سخنان آقای داود ارشد در پنجمین کنگره سکولاردمکراتهای ایران -کلن آلمان

سخنان آقای داود ارشد در پنجمین کنگره سکولاردمکراتهای ایران -کلن آلمان

فعالیت های ما در تصویر

سخنرانی آقای داود باقروند ارشد در پارلمان اروپا

 

متن کامل مصاحبه ظریف با اشپیگل

 قتل سلیمانی آغاز پایان حضور آمریکا در عراق و منطقه است

 این فاجعه است که اروپا مانند نوکر بی اختیار آمریکا عمل کند.

-«اگر شما این [تظاهرات معترضان] را به عنوان یک معیار برای اپوزیسیون در مقابل حکومت قرار می‌دهید، باید آن را با مراسم تشییع جنازه سلیمانی اندازه‌گیری کنید!»

شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۸ برابر با ۲۵ ژانویه ۲۰۲۰

محمدجواد ظریف در مصاحبه با کریستین هوفمن از  مجله «اشپیگل» آلمان تاکید کرده خروج از NPT به معنای ساختن بمب اتم نیست. وی به پرسش‌‌هایی در مورد سرکوب شدید مردم در اعتراضات آبان‌‌ماه نیز پاسخ داده.

محمدجواد ظریف

برخی رسانه‌های داخلی ایران از جمله ایرنا خبرگزاری رسمی و دولتی جمهوری اسلامی این مصاحبه را با حذف پرسش‌های مربوط به اعتراضات مردم و سرکوب آنها منتشر کرده‌اند.

متن کامل این گفتگو را در زیر می‌خوانید.

اشپیگل- آقای ظریف، ایران و ایالات متحده آمریکا از ۴۰ سال پیش دشمن یکدیگر هستند و شما ۲۰ سال پست‌های مهم در سیاست خارجی کشور داشتید. آیا هرگز با موقعیت خطرناکی مثل امروز روبرو بوده‌اید؟

محمدجواد ظریف- اول باید حرف شما را تصحیح کنم. من از ۳۰ سال پیش پست‌های مهم دارم. و همیشه همینقدر مشکل بوده. ما در ۴۰ سال گذشته چندین بار در آستانه‌ی جنگ قرار گرفتیم. اما  این دفعه خیلی مهم و جدی است چون آمریکا عملیات ترور علیه یکی از رهبران نظامی ما انجام داده. چنین چیزی تا کنون وجود نداشته!

-آیا شاهد افزایش تنش خواهیم بود؟

-این حمله بر اساس اطلاعات غلط بود. آمریکا فکر می‌کرد با ترور سردار قاسم سلیمانی، موقعیت‌اش در منطقه بهتر می‌شود. مایک پمپئو وزیر خارجه توئیت کرد که مردم در خیابان‌های عراق می‌رقصیدند. اما یک مراسم عزاداری بزرگ برگزار شد. این [ترور] وضعیت بسیار دشواری را در منطقه ایجاد کرده که ایالات متحده قطعا از آن سودی نخواهد برد.

-رهبری [جمهوری اسلامی] ایران سوگند خورده که انتقام قتل سلیمانی را بگیرد. در همین ارتباط یک حمله موشکی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق انجام شد. آیا باید از اینکه شما دست به اقدامات بیشتری بزنید نگران بود؟

-حمله به پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق یک واکنش رسمی نظامی از سوی ایران بود. ما قصد نداشتیم در این حمله موشکی تلفاتی به بار بیاوریم. ما از حق دفاع از خود با روشی متناسب استفاده کردیم. آمریکا جواب واقعی را از مردم منطقه دریافت می‌کند که از رفتار آمریکا منزجرند. آمریکاییان خواهند دید که سلیمانی به عنوان شهید بسیار مؤثرتر از سلیمانی به عنوان یک فرمانده نظامی است.

-ممکن است که تندروها در آمریکا این واکنش ملایم ایران را به عنوان ضعف تعبیر کنند؟

-خساراتی که ما به آمریکا وارد آوردیم خیلی زیاد است چرا که آنها با همه‌ی توان نظامی خودشان هم نمی‌توانند مانع از این بشوند که موشک‌ها به پایگاه آنها اصابت نکنند! این نشان می‌دهد که آمریکا چقدر ضربه‌پذیر است. اما آمریکاییان خسارت واقعی را خودشان با نفرتی ایجاد کردند که مردم در منطقه نسبت به آنها نشان می‌دهند. قتل سلیمانی قطعا آغاز پایان حضور آمریکا در عراق و البته در دیگر نقاط منطقه است. شاید نه همین فردا؛ اما ما تاریخ هزاران ساله داریم و عجله‌ای هم نداریم!

-در اوج تنش‌ها شما توسط سوئیس که حافظ منافع آمریکا در ایران است با واشنگتن تماس گرفتید. درباره چه موضوعی؟

-این ارتباط از سوی آمریکا به شکل نامناسبی آغاز شد.

-ممکن است بیشتر توضیح بدهید؟

-مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا دیپلمات خیلی خوبی نیست. پیام او برای ما تحریک‌آمیز، توهین‌آمیز و تهدیدآمیز بود. من آن را اصلا به عنوان تنش‌زدایی نمی‌بینم. ما پس از تلافی [حمله موشکی به پایگاه‌های آمریکا در عراق]  از طریق سوئیس پاسخی رسمی به آمریکاییان فرستادیم بدون آنکه شعار بدهیم و تهدید کنیم. ما به آنها گفتیم که عملیات ما تمام شد و اگر شما هیچ اقدامی نکنید ما هم دیگر کاری نخواهیم کرد و همچنین مسئول اقدامات دیگران نیستیم.

-مرگ سلیمانی برای ایران و سیاست جمهوری اسلامی در منطقه چه معنایی دارد؟

-سردار سلیمانی بسیار مهم بود. مرگ او یک فقدان جبران‌نشدنی برای ایران و خود من به شخصه است. من یک دوست خوب را از دست دادم. با اینهمه این موضوع بر سیاست ایران در منطقه تأثیری نخواهد داشت.

-سلیمانی برای پیشبرد استراتژی نظام مبنی بر گسترش نفوذ در منطقه به حمایت تسلیحاتی و نظامی از متحدان آن می‌پرداخت. آمریکاییان سلیمانی را مسئول مرگ صدها سرباز در عراق می‌دانند.

-آمریکا، اروپا و تمام جامعه جهانی به خاطر پیروزی بر داعش مدیون سلیمانی هستند. واقعیات منطقه برای آمریکا قابل درک نیست. آنها همیشه از نیروهای نیابتی حرف می‌زنند. اما ایران نیروی نیابتی ندارد! نیابتی‌ها نمی‌توانند میلیون‌ها آدم را به خیابان بیاورند تا برای مرگ سلیمانی عزاداری کنند!

-اما ایران هم نمی‌تواند نفوذ خود را حفظ کند! تنها واشنگتن نیست که مشکل دارد. ایران نیز در منطقه مشکلات بیشتری پیدا می‌کند. در عراق شعارهایی علیه ایران داده می‌شود و اعتراضات در لبنان علیه حزب‌الله که متحد تنگاتنگ تهران است برگزار می‌شود.

-در عراق و لبنان تظاهرات علیه فساد و کمبودها علیه دولت وجود دارد. شعارهایی هم علیه ایران وجود داشته. اما احساساتی که پس از قتل سلیمانی نشان داده شد، مناسبات حقیقتی را نشان داده‌اند. هر سیاستی موافقان و مخالفانی دارد.

-ولی این شامل ایران هم می‌شود. وحدت ملی پس از مرگ سلیمانی خیلی کوتاه بود! حالا مردم ایران پس از آنکه سپاه پاسداران به  هواپیمای مسافربری اوکراین شلیک کرد، باز هم اعتراض می‌کنند.

-اول اینکه اعتراض مردم بحق بوده. آنها به خاطر مرگ اینهمه افراد جوان و دانشجو واقعا تکان خوردند. بسیاری از دانشجویان دوستان خود را از دست دادند. این یک موقعیت بسیار احساساتی بود.

-چرا حکومت تازه پس از سه روز اعتراف کرد که نیروهای مسلح خودش به هواپیما شلیک کرده‌اند؟

-این یک موقعیت خیلی پیچیده در زمان بسیار پیچیده‌ای بود. دیگران حتا بیشتر از این وقت لازم دارند! حدود ۳۲ سال پیش آمریکا یک هواپیمای مسافربری ایرانی را ساقط کرد و تا امروز حتا عذرخواهی رسمی هم نکرده. مقامی که دستور شلیک را داده بود حتا مدال افتخار دریافت کرد. اما فردی که در ایران باعث سقوط هواپیمای اوکراینی شده در زندان است.

– ولی این هنوز توضیح نمی‌دهد که چرا حکومت ایران سه روز لازم داشت تا به اشتباه خود اعتراف کند!

-مردم به درستی در اینباره اعتراض کردند که چرا اطلاعات به آنها داده نشده. اما دولت در این زمینه مسئولیتی نداشت.

-خود شما کی از این اشتباه با خبر شدید؟

-بعد از ظهر جمعه، بیش از دو روز پس از اینکه اتفاق افتاد. این همان زمانی بود که مقامات عالی‌رتبه‌ی نظامی به این نتیجه قطعی رسیدند که این اتفاق بر اثر خطا و غیرعمدی روی داده است. به محض اینکه این موضوع به رهبر انقلاب اطلاع داده شد، او گفت که باید افکار عمومی را مطلع کرد! صبح شنبه این کار انجام شد. هفته‌‌های بسیار دردناکی بودند.

-شما ماجراجویی آمریکا را مسبب شلیک به هواپیما معرفی می‌کنید. ولی آیا اوج بی‌مسئولیتی مقامات ایران نبود که در ساعات حمله موشکی به پایگاه‌های آمریکا در عراق، حریم هوایی را مسدود و پرواز هواپیماهای غیرنظامی را متوقف نکردند؟

-این البته یک تصمیم هم تکنیکی و هم سیاسی بود. تهران در حال دشمنی ورزیدن نبود. و ما هشت سال تمام جنگ علیه عراق را پیش بردیم بدون اینکه حریم هوایی خود را ببندیم!

-آیا تحقیقات بین‌المللی در این زمینه صورت خواهد گرفت؟

-ما اوکراینی‌ها، مالکان هواپیما و همچنین بوئینگ را برای مشارکت در تحقیقات دعوت کردیم. ما برای شرکت هر کس دیگری آماده‌ایم. ما تحقیقات منظمی را بر اساس مطالبات بین‌المللی پیش می‌بریم.

-در ماه نوامبر اعتراضات سراسری در ایران وجود داشت و حالا هم دانشجویان اعتراض می‌کنند. مقاومت آنها در برابر حکومت تا چه اندازه نیرومند است؟

-من خشم و یأس مردم و عزاداری آنها برای قربانیان را درک می‌کنم. دانشجویانی که کشته شده‌اند باید مورد توجه ویژه قرار بگیرند و من سعی نمی‌کنم که نگرانی‌های عزاداران را ناچیز بدانم. اما اگر شما این [تظاهرات معترضان] را به عنوان یک معیار برای اپوزیسیون در مقابل حکومت قرار می‌دهید، باید آن را با مراسم تشییع جنازه سلیمانی اندازه‌گیری کنید! ما نباید به صداهای نارضایتی، صداهای مخالفان، صداهای کسانی که زندگی‌شان به دلیل تروریسم اقتصادی آمریکا نابود شده بی‌اعتنایی کنیم. ما یک کشور تک‌صدایی نیستیم. ما صداهای مختلفی داریم. و مردم حق دارند تظاهرات کنند و اعتراضات خود را به زبان بیاورند.

-وقتی ایرانیان در ماه نوامبر از این حق خود علیه گرانی قیمت بنزین استفاده کردند، بسیاری از آنها هدف گلوله قرار گرفتند. بر اساس گزارش‌های مختلف، بیش از ۱۰۰۰ تن کشته شدند.

-این اتفاقات بدترین دوران در زندگی ما بودند. اما این ارقام غلط هستند! فقط یک سوم این رقم بود! و تحقیقات صورت می‌گیرد. باید بین کسانی که از حق آزادی بیان خود استفاده می‌کنند با آنها که مغازه‌ها را غارت می‌کنند و پمپ بنزین‌ها را آتش می‌زنند تفاوت قائل شد. نیروهای انتظامی برای حفظ نظم عمومی مسئول هستند.

-آیا چنین برخوردی به نظر شما درست بود؟

-نه، من هیچوقت این را نمی‌گویم. من نمی‌خواهم اقدامات افراطی را توجیه کنم. هر کسی که قوه قهریه به کار برده باید در برابر دادگاه قرار بگیرد.

-تظاهرکنندگان استعفای رهبر انقلاب علی خامنه‌ای را می‌خواهند آنهم با «مرگ بر دیکتاتور».

-در ایران نارضایتی وجود دارد اما نگرانی من به عنوان وزیر خارجه این است که جامعه جهانی تصور غلطی از آن داشته باشد! من به غرب نسبت به برداشت‌های غلط هشدار می‌دهم که ممکن است به استراتژی‌های اشتباه آنها منجر شود. پرزیدنت ترامپ فکر می‌کند که حکومت با فشار و تحریم‌های بیشتر در طول چند ماه فرو خواهد پاشید. او از دو سال پیش سیاست «فشار حداکثری» را پیش می‌برد اما هنوز به هدف‌اش نرسیده!

-در ماه مه ۲۰۱۸ ترامپ خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد و تحریم‌های شدید را آغاز نمود. از آنجا که ایران هم کمتر به تعهدات برجام پایبند است، اتحادیه اروپا اخیرا روندی را شروع کرد که احتمال می‌رود تحریم‌های سازمان ملل نیز دوباره برگردد.

-متأسفانه اروپاییان ایران را به  عنوان شریک خود نمی‌بینند. ما از همان سال ۲۰۱۸ حل اختلاف را آغاز کردیم. اروپا و روسیه و چین و ایران در پایان این روند در ماه ژوئن ۲۰۱۸ یک بیانیه مشترک دادند که در آن از جمله آمده بود که ایران از مواهب اقتصادی برجام برخوردار شود. اما اروپاییان هیچ کاری نکردند و وظایف خود را انجام ندادند. اروپاییان می‌بایست از تکبر خود دست بدارند.

-اروپاییان فقط به واقعیاتی واکنش نشان می‌دهند که ایران در رابطه با نقض برجام شروع کرده!

-ما تعهدات را نقض نمی‌کنیم بلکه طبق برجام عمل می‌کنیم. اجازه بدهید خیلی صریح به اروپاییان بگویم: اگر شما می‌خواهید وظایف خود را انجام بدهید، ما آماده‌ایم فورا و کاملا به تعهدات خود برگردیم. انجام وظایف شما به این معنی نیست که فقط اعلام کنید که شما به برجام متعهد هستید. من هم می‌توانم عین همین را اعلام کنم که: ما هم به برجام پایبند هستیم و خیلی آن را دوست داریم و می‌خواهیم برای همیشه پابرجا بماند! حرف زدن آسان است! اروپا باید در عمل به ما نشان بدهد. اما تا حالا چه کار کرده؟

-اروپا ساز و کار مالی (اینستکس) را به راه انداختند تا شرکت‌ها با وجود تحریم‌های آمریکا بتوانند با ایران داد و ستد کنند.

-اینستکس در عمل یک شرکت حسابداری است! بیش از یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از برجام هنوز اروپاییان نتوانسته‌اند یک مبادله مالی انجام بدهند.

-یعنی معامله اتمی مُرد؟

-نه. بازرسی‌ و شفافیت فعالیت‌های ایران بخش مهمی از توافق اتمی هستند و هنوز هم انجام می‌شوند. اما اتحادیه اروپا به بخشی از این تعهد عمل نکرده و ایران هم به بخشی از آن عمل نکرده اما اینهمه به معنای مرگ توافق اتمی نیست.

-اگر ایران در طول ۳۰ روز به توافقی با اروپا در این زمینه نرسد، کار به شورای امنیت می‌رسد و تحریم‌های سازمان ملل از سر گرفته خواهند شد. این به معنی پایان برجام خواهد بود.

-اروپاییان هیچ دلیل قانونی برای به کار گرفتن مکانیسم ماشه ندارند. آنها نمی‌توانند همینجوری چیزی را به شورای امنیت ببرند چون چشم‌آبی هستند. و نه تنها ما بلکه روسیه و چین نیز همین عقیده را دارند. اروپاییان در برابر یک نبرد بزرگ ایستاده‌اند.

-شما چه توقعی از اتحادیه اروپا دارید؟

-این فاجعه است که اروپا اینقدر مطیع ایالات متحده باشد. هر کسی که به یکجانبه‌گرایی تن بدهد به آن کمک می‌کند. اروپاییان با ما تماس می‌گیرند و می‌گویند: متأسفیم، ما نمی‌توانیم کاری بکنیم. آنها نمی‌توانند با ترامپ همراهی کنند آنوقت تلاش می‌کنند در مقابل ایران از موضع قدرت رفتار کنند.

-ایران در برابر تحریم‌های سازمان ملل چه واکنشی نشان خواهد داد؟

-رئیس جمهور حسن روحانی در یک نامه به طرفین توافق تصریح کرده که چه اقداماتی انجام خواهد شد.

-ممکن است به خوانندگان ما توضیح بدهید؟

-خوانندگان شما باید بدانند که اروپاییان مسئول همه پیامدهای این تصمیم هستند.

-ایران تهدید کرده که از ان‌پی‌تی پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی خارج خواهد شد.

-این در آن نامه آمده است.

-یعنی ایران مسیر ساختن بمب اتمی را در پیش می‌گیرد؟

-نه. تصمیم ما درباره اینکه بمب اتمی نسازیم ربطی به پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی ندارد بلکه باور اخلاقی و استراتژیک ماست.

-آیا قتل سلیمانی این باور استراتژیک را تغییر داده است؟

-نه. باور اخلاقی ما به رفتار غیرقانونی دیگران وابسته نیست.

-در میان زمامداران ایران جناحی وجود دارد که معتقد است تسلیحات اتمی تنها راه برای دفاع در مقابل آمریکاست. آنها شاید دلیلی اضافه بر این برای این رسیدن به بمب اتمی داشته باشند.

-همانطور که قبلا به شما گفتم ایران تک‌صدا نیست. شما در بسیاری از مسائل به جواب واحدی در ایران نمی‌رسید. اما رهبر انقلاب فتوایی صادر کرده که سلاح کشتار همگانی را ممنوع می‌کند.

-آیا پس از قتل سلیمانی مذاکره با آمریکا منتفی است؟

-نه، من هرگز هیچ امکانی را که آدم‌ها و روش آنها را در برخورد با مسائل و شناخت واقعیت تغییر می‌دهد منتفی نمی‌دانم. برای ما فرقی نمی‌کند که چه کسی در کاخ سفید است. مهم رفتار آنهاست. دولت ترامپ می‌تواند گذشته خود را تصحیح کند و تحریم‌ها را لغو کند و به میز مذاکرات بازگردد. ما هنوز پشت میز مذاکره هستیم. آنها هستند که رفته‌اند! آمریکاییان به مردم ایران خسارات زیادی وارد کرده‌اند. روزی می‌رسد که آنها باید این خسارات را جبران کنند. ما خیلی صبور هستیم.

-آقای ظریف، برای این مصاحبه سپاسگزاریم.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

 
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS20k
دریافت مطالب جدید از طریق ایمیل5k
مارادر فیسبوکتان به اشتراک بگذارید12k
از کانال یوتوب ما بازدید کنید14k
از کانال یوتوب ما بازدید کنید
extra smooth footnotes